Cégismertető

Cégünk építőipari szolgáltató tevékenységet végez, közmű-és mélyépítéssel foglalkozik. Fő profilunk folyadékszállító vezetékekkel kapcsolatos tervezési és kivitelezési tevékenység végzése fővárosi és vidéki közműszolgáltató vállalatok részére.

A Terra-21 Kft. 1995. október 5-én jött létre hasonló érdeklődésű, vállalkozásra hajlamos műszakiak által. Az 1995-ös alakulást követően 2002-ben megváltozott a tulajdonosi kör. Új technológiákkal kezdtek dolgozni és egy új megrendelői kör megnyerése vált a fő céllá, melynek közvetlen következménye az üzletágak bővülése lett.

Üzletágait tekintve mára a Terra-21 Kft. foglalkozik távfűtővezeték építéssel, vízvezeték építéssel és csatornázással. A cégtörténet elején a vízépítés állt az első helyen, majd 2002-től a távhővezeték építés, ami abszolút túlsúlyba került 2003-2010 között. Ekkor a fő megrendelő a Főtáv Zrt. volt.

A 2008-ban kialakult gazdasági világválság időszakában csökkentek a megrendelések és túléléshez egy út vezetett, mégpedig a tevékenységi kör bővítése. Innentől kezdve víz- és csatornaépítéssel egészítette ki profilját a Terra-21 Kft., majd 2011-től a területi nyitás is meghatározó lett. Ezt bizonyítja a jelenlegi megrendelői kör sokszínűsége is.

A szervezetben jelenleg 46 fő a statisztikai létszám, ami az elmúlt években fokozatosan növekedett.


Foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma 2007 és 2013 között, a Terra-21 Kft. adatai alapján


A Terra-21 Kft. vezetősége a vállalat eddigi történetének során jelentős figyelmet fordított a folyamatos fejlesztésre, melyet új technológiák elsajátításával, a gépi felszereltség állandó frissítésével és folyamatos szakmai továbbképzéssel ért el. Az erőfeszítések 2012-re a meghozták gyümölcsüket, melyet a növekvő árbevétel is tükröz.


Az értékesítés nettó árbevétele 2007 és 2013 között, a Terra-21 Kft. eredmény kimutatása alapján


Emellett a fejlesztések hatásának tudható be az is, hogy az árbevétel nagyobb mértékben nőtt, mint a foglalkoztatottak száma. Jelenleg a Terra-21 Kft. kisebb létszámmal nagyobb feladatokat képes ellátni a fejlődés és a megnövekedett szervezettség hatására.